Monday, January 29, 2007

За плажното масло


Вонегът се е изказал просто прекрасно по въпроса за плажното масло и неговата изключителна важност в живота на човека и изобщо в еволюцията на вида хомосапиенс. Струва си да се чуят думите му - Вонегът е луд и гениален! повече за гения

п.с. Според вас кое от какъв пол е - хладилник и фризер? С колегите имахме научен спор по въпроса - според мен фризерът е от женски род, тъй като осигурява дълготрайност, вратата рядко се отваря, влизат и излизат разни неща по-рядко и т.н., а да не забравяме, че замразява дълбоко ;) което също е функция на жената, а за хладилникът - мисля - всичко е очевидно - отваря се на всеки 2 часа, влизат и излизат разни неща - като на ревю... и прочие глупости си говорихме :)))))

7 comments:

Buksy said...

хаха. Баси темата сте зачоплили. С право са спорели с теб колегите ти, ман. Имам и аз известни забележки. Ако се абстрахираме от граматиката (един хладилник, един фризер), може да се каже, че има известни неточности в теорията ти.
Мисля си че всичко, което си казала е точно само дето е наопаки (наъндърът). Т.е. хладилника си е чисто женска работа. Само го погледни. Отварят го постоянно най различни хора и вкарват и изкарват разни неща от него... както си е и при жената. Освен това всеки месец се размръзява и тече... и става неизползваем докато тече. Ако тече по-дълго време от необходимото си намираш друг хладилник... временно. А някои хора си имат 2 хладилника. Но винаги хладилниците седят в различни помещения без единия да подозира за съществуването на другия. Ако не дай си боже единия разбере, че има още един (една) и се разваля компресора, и спира да изпълнява функциите, за които е предназначен.
Фризера си седи тих и спокоен. Там слагаш неща накуп (цели прасета, крави, ярета, зеленчуци по-рядко, трупове). Задържа нещата в себе си за по-дълго време. По рядко се отваря към хората и е по-студен... отвътре. Но иначе пък върши много добра работа.

sas said...

похвален труд, ман! :) дори смея да кажа, че съм съгласна с теб - размислих, обсъдихме и с колеги тук и смея да твърдя, че си вложил сериозна научна мисъл! РЕСПЕКТ! дет се вика

Momchil said...

не искам да развалям ентусиазма ти, но това не са думи на вонегът
;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wear_Sunscreen

sas said...

ми Чилко, аз тази реч винаги съм я знаела като реч на Вонегът... не съм и предполагала, че някаква женица е първоизточникът..., ама явно той я е произнесъл най-запомнящо се, щом името му се свързва с речта :)

Злото прасе said...

Брее Владимире... вземеш та напишеш едни покъртителни слова от време на време, дет' ме респектираш на интелектуално равнище. Евала.
А за Вонегът - името му кърти и натъртва на пича. Навярно има значение.

Momchil said...

;)
виж инфото в посочения линк - просто му приписват тез думи. всъщност никога не ги е казвал.

Soon it became the subject of an urban legend, according to which it was originally an MIT commencement speech given by author Kurt Vonnegut in the same year (which was false) and by the year of 1999 it was already widespread. But in fact, the commencement speaker at MIT that year was Kofi Annan.

Momchil said...

абе който и да го е писал или казал, текста е невероятен. иска ми се да мога да следвам всички съвети в него...