Friday, May 30, 2008

Амазонско племе

Снимки от въздуха на амазонски индианци от едно от последните племена, които все още не са имали контакт със съвременната цивилизация, бяха разпространени тази сутрин от агенция Ройтерс. Фотографиите са направени от активисти на Сървайвъл интернешънъл и на тях ясно се виждат туземците, живеещи необезпокоявани до границата между Бразилия и Перу, оцветени с червени бои и опитващи се да се свалят хеликоптера с лъкове и стрели.

В света има около 100 племена, които не са имали досег със съвременния свят. Повече от половината от тях са в Бразилия и Перу. Оцеляването им е поставено под въпрос от заради новите за тях болести и незаконния дърводобив, който ги прогонва от териториите им.



взето от дневник

4 comments:

m1l3n said...

Невероятно е как 21 век все още има хора, които не са имали контакт със съвременния свят. дори с фотографи на Discovery i National Geographic. :-/

sas said...

сигурно нищо не е случайно... Някой има специални планове за човечеството... Все пак някакви хора трябва да оцелеят след световните катаклизми, а те със сигурност няма да са от нашия цивилизован свят...

Buksy said...

Според теориите на Влади след катаклизма ще оцелее само той и един циганин, с който е учил.
Какво ще правят само двамата ми е бедна извратената фантазията :)

sas said...

:)))) ХАХАХАХААА - това доказва моята теория "Все пак някакви хора трябва да оцелеят след световните катаклизми, а те със сигурност няма да са от нашия цивилизован свят..." :))))